НОВИНИ

Служител в горско стопанство отглеждал коноп в района на Сандански

служител горско стопанство отглеждал коноп района сандански
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 21.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Служител в горско стопанство е обвинен за незаконно отглеждане на коноп в района на Сандански, съобщиха от прокуратурата в Благоевград. Оттам посочват, че Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Сандански, ръководи разследване по образувано досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. По делото са проведени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие - нива в гориста местност в района на санданското село Боджово, личен обиск, претърсване и изземване на моторно превозно средство, в жилище в Сандански и в селскостопанска постройка.

Събрани са доказателства за съпричастност към извършено престъпление на мъж на 40 години, който е служител в горско стопанство. Той е привлечен в качеството на обвиняем за залесяване и отглеждане на 300 растения от рода на конопа и е разпитан в това качество, съобщиха още от прокуратурата. Мъжът е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Днес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че през вчерашния ден, 20 август, от полицейски служители на Районно управление – Сандански е извършена проверка в землището на село Боджово, в хода на която са открити пет обособени ниви със засадени в тях около 128 тревисти растения. На направения полеви тест те са реагирали положително на канабис, а общото им тегло е около 485 кг.

От Югозападното държавно предприятие съобщиха, че ръководството на предприятието се е самосезирало по случая. От предприятието посочват, че ще бъде поискана информация от Областната дирекция на МВР в Благоевград и при потвърждаване на изнесените факти към служителя ще бъдат предприети най-строгите мерки за наказание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полиция нахлу в дома на Андрю Тейт заради нови обвинения, включващи непълнолетни
Полиция нахлу в дома на Андрю Тейт заради нови обвинения, включващи непълнолетни
София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика до Игрите в Лос Анджелис
София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика до Игрите в Лос Анджелис