НОВИНИ

Сняг в следобедните часове и през нощта на места в страната

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 12.12.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат от 4° до 12°. Със слаб до умерен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и със застудяването очакваните в следобедните часове превалявания от дъжд, по високите полета на Западна България, в Предбалкана и на места в Северна България, ще преминат в сняг. Ще се образува и тънка снежна покривка.

През нощта в сняг ще преминат валежите и в Централна, и в Североизточна България, където в комбинация със силния вятър ще има условия за виелици и навявания.

Сутринта ще е студено с минимални температури в почти цялата страна под нулата, от минус 6° на места по високите полета на Западна България, около минус 5° в София до плюс 5° по Южното Черноморие, а максималните ще са между 1° и 6°. През деня облачността ще се разкъсва и намалява, на места до предимно слънчево. Превалявания от дъжд ще има в крайните южни райони от страната. Вятърът ще отслабва, но в Източна България и по Черноморието ще се задържи ветровито.

В планините денят ще започне с облачно време , а в Родопите и с валежи от сняг. След обяд облачността в повечето райони ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части - силен западен вятър.

Понижението на минималните температури ще продължи и в сряда, когато в североизточните райони се очакват стойности около минус 9° - минус 10°, но през следващите дни се очаква бързо и съществено затопляне. Ще остане по-често облачно, на места с валежи, вече предимно от дъжд, само в планините от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Любенов, който причини тежката катастрофа на "Околовръстното шосе", остава в ареста
Димитър Любенов, който причини тежката катастрофа на "Околовръстното шосе", остава в ареста
ФИНА се преименува на Световна федерация по водни спортове
ФИНА се преименува на Световна федерация по водни спортове