НОВИНИ

Собствениците на Олимпиакос ще направят всичко възможно, за да задържат Везенков, Папаниколау и Слукас

александър везенков серията приключила нищо значение
Снимка: БК Олимпиакос
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:52, 16.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Собствениците на Олимпиакос - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос, са готови на всичко, за да задържат трите звезди на баскетболния тим Александър Везенков, Костас Слукас и Костас Папаниколау и през следващия сезон, написа специализираното издание "Юрохупс".

В четвъртък вечерта Олимпиакос спечели титлата в гръцкото първенство след 3-1 успеха във финалната серия над големия съперник Панатинайкос, а феновете на "червено-белите" се събраха пред "Двореца на мира и приятелството в Пирея", за да празнуват заедно със своите любимците си.

Привържениците на гранда от Пирея не спряха да скандират името на Александър Везенков и го помолиха да остане в отбора вечно. Българската звезда има действащ договор договор с гръцкия тим, но към момента всички очакват той да облече екипа на Сакраменто Кингс и да заиграе в НБА през следващия сезон.

В същото време договорите на капитанът Костас Папаниколау и Костас Слукас - един от най-успешните играчи в историята на клуба изтекоха и двамата са свободни агенти.

"Днес ще празнуваме. Не искам да се тревожа за нищо сега, нито утре. Но е ясно, че и Везенков, и Слукас принадлежат на Олимпиакос. Те трябва да останат в Олимпиакос. Искаме те да бъдат тук с нас и ще направим всичко по този въпрос", каза Йоргос Ангелопулос пред медиите в Гърция.

"Нека не забравяме и Костас Папаниколау. Той е нашият капитан. Но докато ние двамата сме тук заедно, нищо не ни тревожи", добави Панайотис Ангелопулос.

Междувременно медиите в Западна Европа съобщиха, че в Олимпиакос ще се завърне сръбският център Никола Милутинов. Той се е разбрал с братята Ангелопулос за двугодишен договор с опция за още една, който да му носи по 1,5 милиона евро на сезон. Милутинов игра в Пирея между 2015 и 2020 година, а през последните три сезона бе част от руския ЦСКА Москва.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андреа Буратини е доволен от първата спечелена контрола със Сърбия
Андреа Буратини е доволен от първата спечелена контрола със Сърбия
Писториус: Украйна има своето бъдеще в НАТО
Писториус: Украйна има своето бъдеще в НАТО