НОВИНИ

София Кенин напомни за себе си и шокира Кори Гоф в първия кръг на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:31, 04.07.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
софия кенин напомни себе шокира кори гоф първия кръг уимбълдън
Слушай новината

Бившата шампионка от Australian Open София Кенин напомни за най-добрите си дни, поднасяйки изненадата на откриващия ден на тазгодишния Уимбълдън, след като изхвърли на старта поставената под №7 Кори Гоф.

Кенин, която през миналия сезон се срина в ранглистата заради контузия и през тази година трябваше да играе квалификации в Лондон, спечели изцяло американския сблъсък с 6:4, 4:6, 6:2 за малко повече от два часа игра.

За родената в Москва тенисистка това бе втори успех в хода на сезона срещу съперничка от топ 10, като така тя спази традицията си да печели поне по един мач в основната схема на Уимбълдън, когато участва в най-стария тенис турнир света.

Въпреки това обаче София Кенин никога не е преминавала отвъд втория кръг на "свещената трева", а през тази година ще опита да промени това срещу китайката Синю Ванг, която елиминира в първия кръг австралийската квалификантка с 6:3, 6:1.

Колкото до Кори Гоф пък това бе първият случай, в който 19-годишната американка губи на старта на Уимбълдън, където преди няколко година тя направи своя пробив в тениса, когато едва 15-годишна премина през квалификациите и впоследствие достигна до осминафиналите преди да бъде спряна от бъдещата шампионка Симона Халеп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет кацна аварийно на летище София заради буйстващ британец
Самолет кацна аварийно на летище София заради буйстващ британец
Споровете около Бюджет 2023 - синдикатите срещу бизнеса
Споровете около Бюджет 2023 - синдикатите срещу бизнеса