НОВИНИ

Спартак Плевен с група от само шестима души за гостуването си в Дания

спартак плевен група шестима души гостуването дания
Снимка: НБЛ
bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 17.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният отбор на Спартак Плевен ще може да разчита на група от едва шестима състезатели за днешното гостуване от 20:00 часа българско време на датския Свендборг Рабитс в Европейската северна лига (ENBL), обявиха от клуба на страницата си във Фейсбук.

На първо време извън сметките на старши треньорът Любомир Минчев са контузените Николай Стоянов и Ивко Ивков, а в последния момент от състава отпадна и Константин Тошков заради висока температура.

В допълнение Станимир Маринов и Джулиен Люис все още продължават да се възстановяват от своите травми, докато Родни Първис, Брайънт Томас и Талиб Зана няма да играят заради визови проблеми, въпреки че за последния плевенчани сигнализираха, че той има разрешение за пътуване в Европейския съюз (ЕС).

Ето го и цялото съобщение на БК Спартак Плевен:

"Николай Стоянов, Ивко Ивков са с контузии след мача с Балкан. Ивков и Константин Тошков пътуват с отбора, но Ивков не може да тича, а Тошков е с 39 градуса температура

Станимир Маринов и Джулиен Люис продължават своята рехабилитация, Родни Първис и Брайънт Томас имат визови проблеми, докато Талиб Зана не беше допуснат на Шенгенска територия, независимо от валидна виза за 6 месеца за ЕС. Потърсихме възможност за отлагане на мача, но стана ясно, че е невъзможно. С наличните шест играчи ще се борим докрай, но в тази ситуация е добре обществеността да е наясно, защото няма какво да крием".

Преди визитата си в Дания Спартак Плевен заема 6-ото място в група "А" на Европейската северна баскетболна лига (ENBL) с баланс 1-4 след първите пет кръга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Измама с изкуствен интелект: Водещ на БНТ и лекар са използвани за фалшива схема
Измама с изкуствен интелект: Водещ на БНТ и лекар са използвани за фалшива схема
Насер Ал-Атия се оттегли от Рали "Дакар" 2024
Насер Ал-Атия се оттегли от Рали "Дакар" 2024