НОВИНИ

Спортни сайтове припомниха критики на Христо Стоичков към Дембеле по повод предстоящата раздяла на нападателя с Барселона

христо стоичков успеха георги господинов една златна топка българия
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:01, 02.08.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Различни спортни сайтове на испански и английски език припомниха думи на Христо Стоичков от 2022 година по повод предстоящата раздяла на Усман Дембеле с Барселона. Френският национал ще премине в Пари Сен Жермен, след изключително неубедителен период при "синьо-червените", а това беше повод за критики от страна на Стоичков.

"Изигра точно 20 пълни мача за четири и половина години. По мое време с такава статистика единствено би чистил обувки. За 140 милиона евро само това. Аз се включих в състава като чужденец, за да разбера какво представлява и какво означава Барселона по времето на Кубала, Караско, Линекер, Бакеро, Салинас. Знаех историята, а той така и не разбра какво е Барса. Христо Стоичков го казва. Ако не искате да сте в Барселона, поне не цапайте емблемата. Остави фланелката и кажи "господа, напускам", заяви Стоичков през 2022 година в ефира на телевизия TUDN, критикувайки остро Усман Дембеле.

Очаква се преминаването на 26-годишния Дембеле в Пари Сен Жермен да се осъществи съвсем скоро. Барса ще получи 50 милиона евро за трансфера на бившия нападател на Борусия Дортмунд.

В момента Усман Дембеле е с отбора на Барселона на предсезонен лагер в САЩ, но играчът вече е изразил желание да премине във френския шампион.

Треньорът на испанския първенец Шави поиска от ръководството на каталунците бързо да намери заместник на Дембеле, който беше купен в Барса от Дортмунд през лятото на 2017 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия е поразила основното украинско пристанище на Дунав
Русия е поразила основното украинско пристанище на Дунав
Новите обвинения срещу Тръмп разклащат настроенията сред републиканците за номинацията му за президент
Новите обвинения срещу Тръмп разклащат настроенията сред републиканците за номинацията му за президент