НОВИНИ

Сръбските власти: Тестовете за COVID-19 на Джокович са валидни

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 03.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Властите в Сърбия обявиха, че няма доказателства, които да подсказват, че тенисистът Новак Джокович е предоставил фалшиви сертификати за тестове за COVID-19 на австралийските власти.

Разследващ материал на Би Би Си миналата седмица постави под съмнение тестовете на Ноле, предполагайки, че серийните номера не са били последователни с други от същото време на издаването.

Тестовете бяха предоставени в Австралия, за да го освободят от правилата, забраняващи неваксинирани хора да се състезават на първия за годината турнир от Големия шлем.

Молбата му за виза в крайна сметка беше отхвърлена и той не успя да вземе участие Australian Open, след като беше депортиран.

Белградската прокуратура съобщи, че здравното министерство е потвърдило, че документите на Новак Джокович са автентични.

Разследващите обявиха още, че е проверили "електронната база данни", която съдържа подробности за тестовете и резултатите. Според информацията в базата първоначалният положителен тест на сръбския тенисист и неговият по-късен отрицателен резултат са валидни.

Документите, представени от адвокатите на Новак Джокович на съда в Австралия, включват два сертификата за тест за COVID-19 (PCR), един с положителен резултат на 16 декември и един с отрицателен резултат на 22 декември. Според журналистическото разследване серийният номер на неговия тест от 16 декември изглежда извън последователността на останалите номера на тестовете в Сърбия в този период.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха номинациите за наградите "Лауреус" за 2022 година
Обявиха номинациите за наградите "Лауреус" за 2022 година
Между 40 и 50 см е новата снежна покривка в Смолянско - има ли населени места без ток
Между 40 и 50 см е новата снежна покривка в Смолянско - има ли населени места без ток