НОВИНИ

Стамен Белчев: Разликата между ЦСКА и Лудогорец не е толкова голяма

Старши треньорът на ЦСКА очаква тежък мач срещу Черно море

Стамен Белчев ЦСКА представяне
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:35, 22.05.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев твърди, че разликата между столичния тим и шампиона на България Лудогорец не е толкова голяма.

Наставникът говори пред медиите на пресконференция преди домакинството на Черно море утре, 23 май, от 20:15 часа. На събитието в зала „Родина“ на Националния стадион присъства и защитникът на „армейците“ Християн Петров.

„Предстои мач срещу Черно море, но всеки мач е важен. Това, което трябва да се подобри – трябва да сме по-спокойни и уверени, когато владеем топката. Когато сме в защита, да сме по-солидни и компактни и да няма пространства за противника. Футболистите трябва да се абстрахират от стадиона. Утрешният мач е най-важният за момента. Надявам се и съм сигурен, че ще зарадваме нашите фенове с добра игра и победа. Не трябва да има напрежение в отбора. Футболистите трябва да са спокойни и уверени. Когато са пренавити, не показват истинските си възможности“, започна Белчев.

Хасковлията има забележки към възпитаниците си относно играта в защита.

„Искаме да играем високо в половината на противника. Последните 3 мача започват с ранен гол на противника и няма как да не излезем на висока преса. Най-важното в такъв момент е реакцията след загуба на топката и организацията на защита, за да се справим с прехода на противника. Не мисля, че отборът се намира в лоша форма. Резултатите не са това, което всички очакваме. Мисля, че в атака имахме много добри неща. Пред отбора съм казал, че имам претенции за играта в защита на целия отбор. Когато отборът на противника отнеме топката, трябва да се справим по най-добрия начин в защита. Това е въпрос на време“, допълни той.

Треньорът говори и за целите на отбора през идния сезон, макар да не е сигурно дали той ще остане начело на тима.

„Надявам се следващият сезон да изглеждаме много по-добре и да бъдем готови да станем шампиони. Разликата с Лудогорец е това, че ние загубихме мачове, които смятахме за сигурни. Те също направиха грешни стъпки, но не мисля, че разликата между нас и Лудогорец е толкова голяма. Футболистите са професионалисти и не трябва да се влияят от странични неща. Не е най-важното кой ще е треньор, те трябва да са на 100%. При нас никога не е имало проблем дали е българин или чужденец. Всички са играчи на ЦСКА. Не трябва да има наслагване и делене на българи и чужденци. Иска ми се да има повече българи, но те трябва да бъдат готови. Не може да пуснем някой млад и да падне на земята. Трябва да имаме търпение към тези момчета, защото истината на терена е съвсем друга“, завърши Белчев.

Бранителят Християн Петров бе запитан от журналистите относно допускането на ранни голове.

"Да, както вие казахте, в последните кръгове допускаме голове и то в началото на мача. Не мога да си го обясня това – дали на психологическа основа или на късмет, но ще се постараем в следващите мачове да не допускаме гол и да излезем от тях със суха мрежа“, добави защитникът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След слънчевото време днес, идват нови валежи и гръмотевични бури
След слънчевото време днес, идват нови валежи и гръмотевични бури
"Върви, народе..." – БНТ със специално студио, посветено на 24 май
"Върви, народе..." – БНТ със специално студио, посветено на 24 май