НОВИНИ

Стара Загора приема финалите на Адриатическата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:47, 02.03.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Баскетбол
стара загора приема финалите адриатическата лига
Снимка:

Тимът на Берое (Стара Загора) ще домакинства на Финалната четворка на Адриатическата лига по баскетбол за жени, която ще се проведе на 20 и 21 март в зала "Общинска" в града под Аязмото.

Възпитаничките на Татяна Гатева са действащите шампионки в турнира, след като спечелиха през 2019 година, а миналогодишното издание не бе завършено заради пандемията.

Старозагроки завършиха на първо място в класирането след изиграването на срещите от редовния сезон, а домакинството им на финалите е добра новина и за другия български представител в четворката - Монтана.

Финалната четворка допълват още тимовете на Будучност (Черна гора) и Цинкарна Целе (Словения).

Стара Загора за първи път ще бъде домакин на финалната четворка, след като миналата година пандемията от COVID-19 осуети тази възможност, прекратявайки предсрочно надпреварата.

България пък за общо трети път ще приеме финалите, след като преди две години в Монтана местният тим се окичи с бронзовите медали.

През 2007 година пък финалите бяха в София и тогава ЦСКА стигна до трофея, който беше първи в историята за български тим в тази надпревара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
България U17 преследва задължително класиране за ЕвроВолей 2021
България U17 преследва задължително класиране за ЕвроВолей 2021