НОВИНИ

Стават ясни подробности по разследването за строежа на АМ "Хемус"

bnt avatar logo
от БНТ
06:51, 05.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Резултатите от проверката на строителството на АМ "Хемус" се очаква да станат ясни днес. Вътрешният министър Бойко Рашков и ръководители на структури от МВР, участвали в акцията, която се проведе на територията на три областни града, ще дадат още информация по случая.

До момента е известно, че са арестувани 10 души, сред които управители и служители на строителна фирма от Благоевград. Една от тях е "Водно строителство". Предстоят още проверки в дружества, ангажирани със строежа на автомагистралата.

По думите на вътрешния министър фирмите са преки участници в схеми за незаконен строеж на "Хемус". Рашков заяви, че "строител под прикритие" изгражда магистралата, а от полицията не могат да установят кой е той.

Над 10 задържани при акция на ГДБОП във връзка с разследването на строежа на АМ "Хемус"

Към фирмите са превеждани авансово милиони за изграждането на лотове, за които дори няма издадени строителни разрешителни, обясни Рашков.

В позиция до медиите от Браншовата камара "Пътища" осъдиха действията на органите на реда и определиха акцията като целенасочена към целия сектор. Те обявиха, че се противопоставят на опитите да бъдат репресирани участниците в протестите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизборните битки за президентския и парламентарен вот в ефира на БНТ
Предизборните битки за президентския и парламентарен вот в ефира на БНТ
Ще има ли "Съюзна държава" между Русия и Беларус?
Ще има ли "Съюзна държава" между Русия и Беларус?