НОВИНИ

Започна ремонтът на оградата по границата с Турция

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
23:14, 04.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Започна ремонтът на оградата по границата ни с Турция. В момента се работи по разрушената от наводнение част между селата Сладун и Маточина.

Правителството осигури 5 милиона лева за ремонт на разрушените от наводнения и свлачища части от оградата. Работата е възложена на армията. В момента се възстановява тази част, която е в равнинна местност и е най-лесно се преминава от мигранти. Заради опасността от наводнения този път се изгражда и отводнителен канал.

"Искам да обърна внимание, че това, което виждате в момента, е пример не как се усвояват средства, а как се върши работа. МВР и МО в координация започнахме да изпълняваме задачата по възстановяване на оградата и ще я свършим. Без каквато и да е възможност за злоупотреби, без никакви гешефти. Имаме работа и ще си я свършим", заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

"Вие знаете вече добре, че с постановление на Министерския съвет се възложи това стопанисване да е върху МВР. Аз предложих това, защото мисля, че този, който охранява, който патрулира тук, на място, най-добре може и да стопанисва това съоръжение. Това е логично", допълни и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любопитно: Елен тича по главни улици в Етрополе
Любопитно: Елен тича по главни улици в Етрополе
Испанската полиция разби мрежа за трафик на мигранти от Балканите към ЕС
Испанската полиция разби мрежа за трафик на мигранти от Балканите към ЕС