НОВИНИ

Стеф Къри блести при успеха на Голдън Стейт над Сакраменто в плейофната серия

стеф къри блести успеха голдън стейт сакраменто плейофната серия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:07, 21.04.2023
Чете се за: 05:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът Голдън Стейт Уориърс победи със 114:97 гостуващия Сакраменто Кингс и намали на 1:2 победи изоставането в първия кръг от плейофите в Западната конференция.

С най-голяма заслуга за победата на "войните" бе гардът Стеф Къри, който записа 36 точки на сметката си, в това число и шест тройки.

Още 20 точки за успеха на домакините прибави Андрю Уигинс, а Джордан Пул, който започна на мястото на наказания Дреймонд Грийн, завърши с 16 точки. Много силен двубой направи и центърът на Голдън Стейт Кевон Лууни, който вкара само 4 точки, но овладя цели 20 борби, включително 9 в нападение, а освен това направи и 9 асистенции.

За Сакраменто с 26 точки завърши Де'Аарън Фокс, а центърът Домантас Сабонис приключи с "дабъл-дабъл" от 15 точки и 16 борби. Бившият играч на Голдън Стейт Харисън Барнс пък вкара 17 точки за "кралете".

Домакин на четвъртия мач от серията, който ще се играе в неделя, ще бъде отново тимът на Голдън Стейт.

В друга серия от Западната конференция Финикс Сънс поведе с 2:1 успеха на Лос Анджелис Клипърс след победа със 129:124 като гост.

Над всички за "слънцата" бе Девин Букър. Гардът реализира 45 точки, като вкара 18 от 29-те си стрелби към коша на противника. Още 28 точки за победителите добави Кевин Дюрант, а Тори Крейг остана с 15 точки.

Финикс взе аванс в края на първата четвърт и не го изпусна практически до самия край на двубоя, като през цялото второ полувреме преднината на гостите гравитираше между 5 и 10 точки.

За домакините от Клипърс Норман Пауъл вкара 42 точки, което е негов личен рекорд в плейофите. Ръсел Уестбрук завърши с 30 точки и 12 асистенции на сметката си, а 20 точки от пейката реализира Боунс Хайланд.

Пауъл, Уестбрук и Хайланд трябваше да поемат основната тежест при играта в атака, тъй като малко преди началото на мача стана ясно, че голямата звезда на тима Кауай Ленард няма да може да играе, тъй като има проблеми в коляното още от първия мач от серията. Надеждата в щаба на Клипърс е, че той ще може да се възстанови за четвъртия мач от серията, който е в събота.

На Изток Филаделфия 76ърс взе аванс от 3:0 победи в серията с Бруклин Нетс след успех със 102:97 като гост.

Сиксърс изиграха един от най-слабите си мачове в атака през сезона, като това важи с пълна степен за звездата на тима Джоел Ембийд, който завърши със скромните за възможностите си 14 точки и 10 борби. Освен това другата звезда на гостите - Джеймс Хардън, бе изгонен от игра в третата четвърт за удар в слабините на крилото на Бруклин Ройс О'Нийл, който съдии разчетоха като умишлен от страна на бившия играч на Хюстън.

Въпреки това Филаделфия намери начин как да спечели мача, най-вече чрез младия гард Тайрийс Макси. Макси завърши като най-резултатен с 25 точки, а освен това вкара и решителна тройка за 99:96 44 секунди преди края. След това Ембийд направи чадър срещу стрелбата на Спенсър Динуиди и с него осигури победата на гостите.

Хардън приключи като втори по резултатност за Филаделфия с 21 точки, а Тобайъс Харис вкара 15.

За тима на Бруклин, който имаше аванс от шест точки преди началото на последната четвърт, Микел Бриджес вкара 26 точки, Спенсър Динуиди добави 20, а с 18 остана Ник Клакстън, който също бе изгонен от игра за две технически нарушения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов: Готови сме да говорим с всички, но не срещаме разбиране от другите политически сили
Костадинов: Готови сме да говорим с всички, но не срещаме разбиране от другите политически сили
Зов за помощ: Да помогнем на 15-годишната Радост Жечкова
Зов за помощ: Да помогнем на 15-годишната Радост Жечкова