НОВИНИ

Стоичков в любопитна класация за "най-очакваните завръщания в историята на футбола"

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:59, 04.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
стоичков попадна любопитна класация испанско издание
Слушай новината

Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков попадна в класацията на испанското издание "AS" за "най-очакваните завръщания в историята на футбола".

Материалът е посветен на 13 от най-известните случаи, в които играчи се завръщат в родните си клубове или в тимовете, където са придобили легендарен статут.

Класацията идва във връзка с завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, който отново ще играе на "Олд Трафорд" след 12 години пауза.

"AS" не пропусна да отреди място и на Стоичков в това любопитно подреждане, като, разбира се, става въпрос за двата периода на "Камата" като играч на Барселона.

Легендарният №8 пристига на "Камп Ноу" през 1990 година и помогна на "каталунците" да триумфират четири пъти в испанското първенство и веднъж в турнира за Купата на европейските шампиони (Шампионска лига).

След едногодишен престой под наем в Парма, Стоичков се завръща в Барселона, където изиграва още сезон и половина, преди да бъде преотстъпен на българския ЦСКА.

В класацията на "AS" място намериха още вече споменатия Кристиано Роналдо, както и Диего Армандо Марадона (Бока Хуниорс), Хуан Роман Рикелме (Бока Хуниорс и Архентинос Хуниорс), Фернандо Торес (Атлетико Мадрид), Тиери Анри (Арсенал), Дидие Дрогба (Челси), Иван Ракитич (Севиля), Хоакин (Бетис), Джанлуиджи Буфон (Парма и Ювентус), Андрий Шевченко (Милан и Динамо Киев), Хесус Навас (Севиля) и Антоан Гризман (Атлетико Мадрид).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста дрогирания шофьор, убил трима души на пътя край Евксиноград
Оставиха в ареста дрогирания шофьор, убил трима души на пътя край Евксиноград
Талибаните: Китай е нашият най-близък съюзник
Талибаните: Китай е нашият най-близък съюзник