НОВИНИ

Стоилов: Срещу Лудогорец искам да завършим сезона в стил "Левски"

станимир стоилов напълно заслужено спечелихме купата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 21.05.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция пред последния двубой на "сините" от настоящата кампания на футболното ни първенство.

В неделя, 22 май, от 20.30 часа столичани приемат шампиона Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов" с надеждата да постигнат първа шампионатна победа от 13 август, 2016 година насам.

"След дългите години, в които Лудогорец доминираше над Левски, имахме шанс и ние да спечелим. Не значи, че сме по-добри и да се вкарваме в заблуда. Ние можем да показваме добри игри, само когато сме на максимални обороти. Минимално отпускане на нашия отбор ще се окаже фатално. Победихме, защото бяхме максимално концентрирани. Лудогорец може да накаже и най-малката грешка. Не се съмнявам, че ще има отлична подкрепа от нашите привърженици. Левски винаги трябва да бъде на максимума пред тях. Искам да завършим първенството в стил Левски, да изиграем двубоя с настроение. Задачите бяха изпълнени. Пред феновете играчите нямат право да играят под възможностите си", започна Стоилов.

Наставникът на "сините" разкри, че голямата звезда на тима - Уелтън, няма да вземе участие в двубоя с Лудогорец, тъй като е с травма от дербито със Славия.

"Сонко е тук, здрав е. Ако всичко е наред, ще вземе участие в мача. Още нямаме окончателните резултати за Уелтън. Няма да рискуваме неговото пускане. По-важно е да видим колко сериозна е травмата. Надявам се да го възстановим по най-добрия начин до началото на подготовката. Днес ще бъде първата тренировка след мача със "Славия". Няма да е нещо ново, ако играем с трима централни защитници. Утре ще вземем крайно решение", каза той.

"Получиха се празненства, сгъстен цикъл. След финала има чисто емоционална изразходеност в играчите. Затова искахме и финалът да е в събота. Стимулът за нас са привържениците. Винаги е добре да играеш с противник като Лудогорец. Това е добра възможност за моите футболисти да покажат добра игра", добави Стоилов.

Специалистът изрази надежда на 24 май, когато Левски чества 108 години от основаването си, да бъде официално обявено сдружението "Левски на левскарите", на което той вече е редовен член.

"По темата с инвеститора нямам какво да кажа. От първия ден се опитахме да обикаляме България, да показваме нашите идеи. Най-важно е на 24 май да бъде обявено сдружението "Левски на левскарите". Вече съм редови член. Надявам се всички левскари да можем да основем това сдружение. Ако дойдат други предложения, ще бъдат обсъдени. Водят се разговори, но няма нищо конкретно. Посещаемостта е много важен фактор, доброто представяне предизвикват интерес. Левски прави нещо, по което сме тръгнали и трябва да вървим", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диа Евтимова с титла на двойки от турнир по тенис в Анталия
Диа Евтимова с титла на двойки от турнир по тенис в Анталия
Катастрофа затруднява движението в района Кресненското дефиле
Катастрофа затруднява движението в района Кресненското дефиле