НОВИНИ

Температури до 30° ни очакват в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 07.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

За пореден ден валежи се очакват главно в планинските райони днес, а повече слънчеви часове ще има в Източна България. Ще духа слаб, в източните райони - умерен източен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 24°.

През нощта ще остане безоблачно и ще е почти тихо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури утре ще са между 10° и 16°. Максималните - от 25° до 30°, в София - около 25°. В следобедните часове ще преобладава слънчево време, с купеста облачност над западната половина от страната. Превалявания ще има главно в Югозападна България.

И на морския бряг ще се задържи предимно слънчево, в комбинация със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22° до 24°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Интензивни валежи и гръмотевици се очакват след обяд само на отделни места в масивите от Западна България.Ще духа умерен вятър с посока от юг-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 13° до 17°.

По-често слънчево ще се задържи времето до края на седмицата. В петък само на отделни места в западните планински райони ще превали, а в събота и неделя - на повече места в Западна и Централна България. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В началото на новата седмица в Западна България отново се повишава вероятността за интензивни и значителни валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буяр Османи поздрави Мария Габриел за встъпването ѝ в длъжност начело на МВнР
Буяр Османи поздрави Мария Габриел за встъпването ѝ в длъжност начело на МВнР
Предвижда се скок на водата с 44% в Софийска област, в Перник с 46 на сто
Предвижда се скок на водата с 44% в Софийска област, в Перник с 46 на сто