НОВИНИ

Топло време днес и утре, работната седмица започва със застудяване

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 07.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 22°. Ще бъде слънчево, на места с развитие на купеста облачност и главно в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

През нощта ще бъде ясно. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

Утре денят ще започне слънчево, но около обяд ще започне да се заоблачава. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, най-рано в западните райони. Възможни са и градушки. Вятърът ще започне да се ориентира от изток-североизток и да се усилва. Максималните температури ще се понижат и ще са между 20° и 25°, по Черноморието - около 15 - 16 градуса, а в София - отново около 22°.

Слънчево ще е времето и в планините, но в следобедните часове и там ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

И на Балканския полуостров, от север-северозапад облачността ще се увеличава и на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици, с опасност от градушки. В отделни места, главно планински райони, валежите ще са значителни по количество.

У нас, през следващите дни ще бъде сравнително студено и предимно облачно. Ще има и валежи, по-значителни по количество в Югозападна България. В останалата част от страната във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд, а през следващите дни ще е почти без валежи. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 11° и 16°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неапол отново има своя шампион след 33-годишна пауза
Неапол отново има своя шампион след 33-годишна пауза
ГЕРБ ще сезира ЕК за недопускането на Андрей Ковачев в Северна Македония
ГЕРБ ще сезира ЕК за недопускането на Андрей Ковачев в Северна Македония