НОВИНИ

Топло за сезона и днес

Максималните температури ще са между 24° и 29°

топло сезона
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 24.09.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи значителна. Валежи и гръмотевици ще има в планинските райони и на места в Горнотракийската низина. Около обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и след обяд над северозападната част от страната ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до умерен, в крайните източни райони ще е от югоизток.

По Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 25°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

И в планините облачността ще е значителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури по най-високите ни върхове са около 9°-10°, а в планинските ни курорти – от 14° на Алеко до 25° в Банско.

В петък ще преобладава слънчево време, а превалявания са малко вероятни. Максималните температури ще са близки до 30°.

В събота в много райони от страната ще има следобедни валежи и гръмотевици, по-значителни в Западна България, където ще започне и захлаждане. В неделя превалявания ще има само на изолирани места, но в понеделник отново ще вали в повече райони, главно в северозападната половина от страната. Понижението на температурите ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
160 са новите случаи на коронавирус у нас, 12 са починали
160 са новите случаи на коронавирус у нас, 12 са починали
Задържаха турист в Италия, драскал по Колизеума
Задържаха турист в Италия, драскал по Колизеума