НОВИНИ

Тръмп представи пътна карта за рестартиране на икономиката на САЩ

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 17.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
САЩ

Американският президент представи план за рестартиране на икономиката на Съединените щати. Доналд Тръмп смята, че пикът на заразата с COVID-19 е преминал, а продължаване на блокадата в икономическия живот ще има негативни последици.

Документът от 18 страници съдържа три фази за постепенно смекчаване на ограниченията в отделните щати.

Доналд Тръмп, президент на САЩ& Основавайки се на последните актуални данни, експертният ни екип е на мнение, че можем да започнем следващия етап от нашата война, който наричаме "Да отворим Америка отново". Това и ще направим. Ще отворим страната.

Фаза 1 включва повечето от сегашните мерки като ограниченията за придвижване и събирането на големи групи. Все пак при спазване на социална дистанция ресторантите може да отворят и да се провеждат богослужения и спортни прояви.

При втората фаза несъществените пътувания отново ще бъдат позволени, както и посещаването на барове с ограничен брой клиенти. Училищата ще отворят.

При третата фаза щатите, запазили тенденция на намаляване на случаите на коронавирус, могат да разрешат посещения в болници и социални домове, а питейните заведения да отворят с пълния си капацитет.

След месец нормалният живот може да се върне напълно, но където е необходимо този период може да е и по-дълъг.

Дебора Биркс, координатор в Белия дом: Няма определени срокове за отделните фази. Те ще бъдат определяни от губернаторите на базата на данните, с които разполагат.

И при трите фази остава в сила спазването на социална дистанция и стриктна хигиена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празничните служби за Великден ще стигнат до всеки с БНТ
Празничните служби за Великден ще стигнат до всеки с БНТ
Португалия удължи извънредното положение до 2 май
Португалия удължи извънредното положение до 2 май