НОВИНИ

Треньорът на Черна гора: България е качествен отбор, но ние имаме с какво да отговорим

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:21, 20.03.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
треньорът черна гора българия качествен отбор имаме отговорим
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол на Черна гора Миодраг Радулович говори пред медиите в страната броени дни преди "храбрите соколи" да пристигнат в Разград за мача срещу България на старта на квалификациите за Евро 2024.

По думи на Радулович всички тима са фокусирани върху двубоя с "лъвовете" в петък вечер на "Хювефарма Арена", а самият той изрази надежда, че футболистите му ще запазят тази концентрация и по време на всичките 90 минути на мача.

"Фокусирани сме върху България, а от опит знаем колко важен е стартът и правим всичко възможно да го направим както трябва. Концентрацията е ключова, досега ни наказваха веднага щом загубим концентрацията си в мача. Във всеки момент трябва да знаем защо сме се събрали, какви са целите ни и да направим всичко, за да ги постигнем", започна Радулович.

Черногорският селекционер коментира още и кадровите проблеми пред самия него, свързани с отпадането от групата на някои от футболистите.

"Тук са футболистите, които са в най-добра форма, които обичайно играят в клубовете си и които нормално могат да изнесат срещи на такова ниво с нужното желание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха позитивен уикенд, така че списъкът с контузените се сведе на три имена, каза още треньорът и допълни: Липсват ни Джурджевич, Шаркич и Янкович и не можем да си позволим лукса да се откажем от който и да е. Съжалявам и за отсъствието на Косович, който претърпя операция на връзките, и няколко други, които имаха дълга зимна пауза... Следим ги всички, те са на фокус. Сега сме избрали най-добрите и в най-добра форма", заяви наставника на "храбрите соколи".

Радулович говори и за силните страни на България, като сподели, че селекционерът Младен Кръстаич е внесъл нова енергия в тима, но въпреки това черногорците имат с какво да отговорят.

"Важно е да започнем по правилния начин, добрите резултати подобряват атмосферата в и около националния отбор. България е футболна страна, следим я особено покрай Младен Кърстаич, който донесе нова енергия. Той подмлади отбора, българите играят агресивно, искат да наложат темпото и ние трябва да отговорим на това. Промениха и системата на игра. Вижда се, че имат доста добро качество, но съм сигурен, че има с какво да им отговорим в Разград", сподели черногорският треньор.

"Можем да се адаптираме към съперника, но можем и да атакуваме. Както успяхме да бием Гърция и Румъния, да завършим 2:2 в Турция, със сигурност можем да сме равностойни с българите. Ако съм прав, значи сме близо до добър резултат", завърши Миодраг Радулович.

Гледайте квалификацията България - Черна гора в петък (24 март) от 19.00 часа по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Фейгин с първи две тренировки на леда в Сайтама преди световното по фигурно пързаляне
Александра Фейгин с първи две тренировки на леда в Сайтама преди световното по фигурно пързаляне
Финландците отново са най-щастливите хора в света, българите сме на 77-о място
Финландците отново са най-щастливите хора в света, българите сме на 77-о място