НОВИНИ

Треньорът на ВК Хебър Николай Димитров: С тези момчета ще се учим в движение

Най-важното е да надграждаме и постепенно да играем добър волейбол, коментира треньорът на Хебър след загубата от Нефтохимик

треньорът хебър николай димитров момчета учим движение
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
14:09, 09.12.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Хебър излезе с обновен и юношески състав срещу шампиона Нефтохимик 2020 при домакинството в мач от деветия кръг на мъжкия волейболен елит. Младите надежди на Пазарджик загубиха от бургазлии с 0:3 гейма, но показаха сърцата игра и направиха достойно представяне, като бяха аплодирани от своите фенове.

Старши треньорът Николай Димитров заяви след мача, че никой не очаква чудеса, а най-важното е младите състезатели да се развиват и да се надгражда.

"Момчетата се стараха. Доволен съм, защото това е състав, в който без един-двама, всички останали състезатели за първи път влизат да играят в първенството на елита. Те обаче се справиха добре. Особено в първия гейм, играхме почти като равни. Бяхме с добро посрещане и само с един загубен сервис. Опитът на Нефтохимик си каза думата, също класата и рутината. Но това е положението. С тези момчета в движение ще се учим. И каквото успеем да вземем, ще е добре. Важното е те да си повярват. След първия гейм бяха много щастливи, както и всички, които бяха в залата. Та те са си деца още", заяви наставникът на Хебър.

"Казах им преди мача: „Играйте така, че да се радвате, няма да се сърдя, ако грешите, ще ми е неприятно, ако играете бездушно“. Те направиха това, което исках. Дали се получи? Трудно ще е. И в другите мачове ще ни бъде трудно, но продължаваме. И публиката ги подкрепяше, а това е много важно за всички нас, още повече, че имаме къса скамейка", добави още Димитров.

„Така ще играем. Няма да се предаваме, ще се борим до последно. Най-важното е да надграждаме и постепенно да започнем да играем добър волейбол. И да искаме чудеса, няма да се получат. Но нека момчетата да знаят, че градът и ние сме зад тях!“, каза още специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат се шест нови пътни знака в страната (СНИМКА)
Въвеждат се шест нови пътни знака в страната (СНИМКА)
Нестеров не успя да спечели титлата на двойки на тенис турнира в Ал Захра, Кувейт
Нестеров не успя да спечели титлата на двойки на тенис турнира в Ал Захра, Кувейт