НОВИНИ

Трима души са арестувани заради нападение над хижар

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
22:42, 04.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Трима души са арестувани заради нападение над управителя на хижа Лескова, близо до Своге. Той е в "Пирогов" с мозъчно сътресение. По думите му в неделя група пияни младежи изпочупили, ограбили хижата и го нападнали. Полицията е установила участниците в инцидента и някои са разпитани.

В неделния ден Даниел Младенов получава обаждане от баща си, че 15 младежи на възраст между 25 и 30 години, с четири високопроходими машини са се настанили край хижа Лескова и искат да си правят там частно парти. Въпреки че били помолени да напуснат, те махнали загражденията и се самонастанили. Даниел потърсил съдействие от полицията, но му било отказано.

"Аз казах, че с моята кола мога да кача полицаи, но в крайна сметка заради изборния ден ми беше отказано с мотива, че нямат достатъчно кадри. Заварих хора, които бяха видимо пили. Помолих ги да напуснат, последва агресия. Младите поколения, които се появяват са все по-агресивни и все по-неконтролируеми", казва Даниел Младенов.

Според Даниел, щом го видели младежите, го нападнали, а след побоя счупили прозорците и заграбили лични вещи и имущество за близо 6000 лева. Сега е в неврохирургията на "Пирогов" с наранявания по тялото и черепно- мозъчна травма.

Хижарят твърди, че нападателите са от Ботевград. Не ги познава лично, но ги е виждал в града. От МВР съобщиха, че е започнала вътрешна проверка по случая, а министър Демерджиев коментира отказа на полицията да съдейства на нападнатия хижар така: "В момента се прави проверка и много скоро ще бъдете запознати с резултатите".

Заради нанесените щети и разрушения, хижата не е годна за ползване и засега не приема туристи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Sofia Open може и да се състои в България догодина
Sofia Open може и да се състои в България догодина
Промяна в датите на държавните отборни първенства по джудо
Промяна в датите на държавните отборни първенства по джудо