НОВИНИ

Трипъл-дабъл на Дончич поведе Далас към успех срещу Клипърс

Далас Маверикс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:33, 23.05.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Баскетбол
Слушай новината

Далас Маверикс поведе в серията от първи кръг на плейофите с Ел Ей Клипърс, след като надигра съперника в „Стейпълс Сентър“ със 113:103.

Сблъсъкът между петия и четвъртия съответно в Западната конференция предложи силна игра на тексасци, които бяха вдъхновени от голямата си звезда Лука Дончич – словенецът приключи с трипъл-дабъл от 31 точки, 10 борби и 11 асистенции.

Още четирима баскетболисти на Рик Карлайл завършиха с двуцифрен точков актив, като най-много отбеляза Тим Хардауей-младши – 21. Далас се отчете с точно 50% стрелба от полето и 17 тройки. За „ножиците“ Кауай Ленърд записа 26 точки, десет борби и пет асистенции, но едва 9/22 от игра. Пол Джордж вкара 23, но възпитаниците на Тайрон Лу загубиха домакинското си предимство в серията. Миналата година в „балона“ Клипърс спечелиха срещу същия съперник с 4-2 успеха. Мач номер 2 е отново в Калифорния идния понеделник.

В друг двубой от вчера, Бруклин Нетс поведе на Бостън Селтикс след успех у дома със 103:94.

КевинДюрант и КайриЪрвинг комбинираха за общо 60 точки, а ДжеймсХардън добави 21 за втория сийд на Изток. Кей Ди прибави и 12 борби, а Брадата остана на косъм от трипъл-дабъл след девет борби и осем асистенции. За „келтите“ ДжейсънТейтъм се отчете с 22 точки и въпреки доброто начало на двубоя, играчите на БрадСтивънс не успяха да удържат ударното трио на „мрежите“. Мач номер 2 е в понеделник вечер.

В останалите две срещи Крис Мидълтън донесе драматична победа на Милуоки Бъкс над Маями Хийт със 109:107 след продължения, а Деймиън Лилард поведе Портланд Трейл Блейзърс за успех над Денвър Нъгетс като гост със 123:109.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Евровизия" 2021: Италия спечели, Виктория е на 11-то място
"Евровизия" 2021: Италия спечели, Виктория е на 11-то място
Туристическо влакче блъсна възрастен мъж и внука му в Бургас
Туристическо влакче блъсна възрастен мъж и внука му в Бургас