НОВИНИ

Убийство на учителка в Бургас, за престъплението е задържан синът ѝ

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 21.01.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Жестоко убийство в Бургас. Учителка е била намушкана многократно с нож в апартамента си. Задържан за убийството е 24-годишният ѝ син, с когото живеела. Според близки на семейството между тях често е имало конфликти.

64-годишната жена е била намушкана в дома си малко преди 4.00 ч. тази сутрин. След това 24-годишният ѝ син Георги Генджов се обадил на най-добрия си приятел и му разказал, че той е направил това, разказва момчето, пожелало анонимност и подало сигнала на телефон 112.

– По телефона беше паникьосан, изплашен, стреснат. Все едно - ела да ми помогнеш. Той не знае с какво мога да му помогна. Аз направих каквото трябва. Попитах диша ли? Жива ли е? В съзнание ли е? За да знаем да направим първа помощ, ако успея да дойда навреме, примерно...

От полицията съобщиха, че жертвата е намушкана многократно с нож, а заподозреният е задържан. Назначени са множество експертизи, като голяма част от тях са за психичното състояние на извършителя. Той често се карал с майка си.

– Между тях винаги е имало едно неразбирателство. Тонът, с който са си говорили е бил конфликтен. Винаги. Имало е признаци, че нещо не е наред, но не чак толкова, това е вече извън рамките на всичко човешко.

По наша информация Георги Генджов е имал психични проблеми. Преди години често е употребявал наркотици. Лежал е и в психиатрията. Според съседи той и майка му отскоро живеят в кооперацията, където е станало убийството.

– Тук живея, но не ги познавам хората, нямам представа.

БНТ: А кой живее на първия етаж?

– Нямам представа.

БНТ: Не сте ги виждал?

– Не. Те тук са под наем. Аз даже не съм я видяла, а тя ми е много близка, колежки бяхме.

Жертвата е Радка Гешева - уважаван преподавател по български език и литература в Руската гимназия в Бургас. Многократно награждавана и обичана от своите колеги и ученици.

Учителите и учениците от Руската гимназия в Бургас са в шок след убийството и не искат да коментират случая. От утре с тях започва работа и психолог.

А след психиатричната експертиза на заподозрения, ще се прецени дали е вменяем и може ли да носи наказателна отговорност.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид обърна Алмерия в мач, в който главно действащо лице беше ВАР
Реал Мадрид обърна Алмерия в мач, в който главно действащо лице беше ВАР
Жестоко убийство в София: Мъж е бил удушен в автомобила му в квартал "Драгалевци"
Жестоко убийство в София: Мъж е бил удушен в автомобила му в квартал "Драгалевци"