НОВИНИ

УЕФА била на път да спре финансирането на базата в Бояна през 2013

УЕФА лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:08, 09.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Разследващите журналисти от bird.bg разпространиха чрез социалните мрежи документ, който разкрива за питане от Европейската футболна централа (УЕФА) относно строежа на Националната футболна база в Бояна.

Писмото от бившия президент на Европейската централа Мишел Платини към шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е от началото на ноември 2013 година. Оказва се, че има забавяне в изпълнението на проекта за строеж на базата, въпреки че от УЕФА вече са превели пари към БФС по програмата HatTrick.

В писмото от Европейската централа отбелязват забавянето и дори заплашват, че ще спрат финансирането, ако строителните дейности не стартират в най-близки срокове.

„УЕФА плаща милиони за строежа на Националната футболна база в Бояна, но той дори не е започнал. Мишел Платини пише на Борислав Михайлов, че проектът се бави и рискува да бъде отписан. Защо е това тупкане на топката? Кой и как в България иска да спечели от финансовата манна от УЕФА?“, написаха от bird.bg.

Очаква се в следващите дни да излизат още документи. Сайтът bird.bg е българският партньор в разследването „Досиетата Пандора“, от които бяха разкрити за световноизвестни личности и българи с офшорни сметки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните за шпионаж в "Арсенал" са семейство, съдът ги остави в ареста
Задържаните за шпионаж в "Арсенал" са семейство, съдът ги остави в ареста
Декор падна и уби актьор по време на представление в Болшой театър
Декор падна и уби актьор по време на представление в Болшой театър