НОВИНИ

Указателна табела заблуждава шофьорите край великотърновското село Патреш

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Даниела Василева
09:29, 26.09.2024
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
Слушай новината

Указателна табела предизвика напрежение сред жителите на великотърновското село Патреш. Според хората тя е поставена на грешно място и обърква водачите на автомобили. От Областното пътно управление отговориха, че това е най-подходящото място, за да ориентира, най-вече шофьорите на тежкотоварни камиони, за обходния маршрут. Но въпреки това вчера смениха местоположението ѝ.

Указателната табела е поставена на едно от кръстовищата в село Патреш на 13 септември. И от тогава насам хората казват, че са като регулировчици, които упътват поелите по грешния път автомобили.

Йорданка Данчева: "Хората се объркват и заминават в друга посока, към Свищов нататък по черния път".

Димитър Павлов, председател на Гражданско сдружение "Ти решаваш": "Кметът на Патреш имаше допълнителна функция да насочва хората... съответно и жителите. Вчера имаше чужденец...".

От вчера проблемният знак вече е преместен. Но кметът на Патреш Марио Душков ни показва къде е бил в продължение на повече от две седмици:

"Знакът беше поставен тук на това място. Те днес работниците са изрязали тръбите и го преместват в началото на селото, но тук се получи едно объркване - вляво табелата дава посока Свищов, а излиза в нищото...Направо – Полски Тръмбеш и пак на поляна... Свищов е в северна посока и път за Свищов няма, тази табела е за път, който е от село Обединение".

Хората от селото неколкократно сигнализирали АПИ за объркването, което предизвиквала табелата, но след като не получили отговор, решили да потърсят и медиите. И, поне временно, да потърсят решение на проблема сами.

Марио Душков, кмет на с. Патреш: "Единственото нещо, което можехме да предприемем, да залепим тиксо".

От Областното пътно управление във Велико Търново обясниха, че заради компрометиран мост при село Масларево, станал опасен за преминаващите, се е наложила реорганизация на движението.

Венцислав Ангелов, директор на ОПУ – Велико Търново: "В участъка, който е Масларево до Обединение, е забранено движението на превозни средства с маса над 12 тона. Тази табела, която визират гражданите, е част от този проект, като тя се явява указателна, че тежкотоварните камиони могат да продължат единствено в посока Полски Тръмбеш. След нея има и допълнително монтирана табелка, която показва основното направление на движение".

И кръстовището в Патреш е преценено от проектанта и съгласувано с "Пътна полиция" като подходящо за маневра, ако водачът разбере, че се е объркал. Все пак, за да се намали напрежението, вчера табелата беше преместена в началото на селото.

Венцислав Ангелов, директор на ОПУ – Велико Търново: "Никой няма право да си слага табела където иска, без да е съгласувано със съответните институции".

Преместването не беше прието еднозначно.

Димитър Павлов, председател на Гражданско сдружение "Ти решаваш": Ако е същата табела..."

Марио Душков, кмет на с. Патреш: "Просто се радвам, че табелата е премахната".

Сега остава да видим дали новото място на указателната табела ще донесе по-малко объркване и напрежение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха бременна жена със сепсис, бебето ѝ е изродено по спешност
Спасиха бременна жена със сепсис, бебето ѝ е изродено по спешност
Двама души загинаха при тежка катастрофа в Бургас (СНИМКИ)
Двама души загинаха при тежка катастрофа в Бургас (СНИМКИ)