НОВИНИ

В Пловдив 51 са новите случаи на COVID-19 за денонощието

пловдив новите случаи covid денонощието
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 09.10.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Регионални

51 нови случаи на коронавирус в Пловдивска област. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Регистрираните в Националната информационна система са общо 2 001.

За последното денонощие има 8 хоспитализирани пациенти, като състоянието на всички е задоволително. Общият брой на лицата, които се лекуват с доказан COVID-19 са 111. От тях в интензивно отделение са 3-ма. Свободните легла за лечение на коронавирус са 105, а за интензивно – 27. Под карантина са 495 лица. На домашно лечение са 419 лица. Оздравели за денонощието са 7.

По данни на РЗИ новодиагностицираните медицински лица са 6:

2 лекари: 1 от МБАЛ "Св. Иван Рилски" Пловдив и 1 от УМБАЛ "Св. Георги"

2 медицински сестри: 1 от МБАЛ Карлово и 1 от УМБАЛ "Каспела"

2 санитари: 1 от МБАЛ Карлово и 1 от УМБАЛ "Каспела"

COVID-19 в детски и учебни заведения:

ОУ"Душо Хаджидеков" Пловдив - преподавател по химия, последно посещение на работното място - 6.10.2020, не се карантинира персонала и учениците

ОУ "Викториа и Крикор Тютюнджиян" Пловдив - начален учител, под карантина се поставя 2 б клас – 22 деца и един учител в занималня

Диагностицирани ученици:
Ученик от 10 "г" клас на ОМГ "Акад. К.Попов" Пловдив, не се карантинират ученици и учители. Последното посещение на заболялото дете е преди повече от 48 часа от поява на симптоматика или позитивиране на теста.

От РЗИ информират, че в производствена фирма в Пловдив е карантиниран целия персонал от 24 лица, след като 11 от работниците са с положителни тестове за COVID-19. Останалите 13 лица са под домашна карантина като контактни. Собственикът е консултиран по отношение на хигиенни, противоепидемични и карантинни мерки, свързани с провеждане на основно почистване, дезинфекция и недопускане разпространение на инфекцията.

През последните 24 часа има един починал пациент – мъж на 84 г. от община Куклен, с придружаващо онкологично заболяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стериакис: Преминаването в Блекбърн ще повиши нивото ми
Стериакис: Преминаването в Блекбърн ще повиши нивото ми
Себастиан Фетел закупи акции на Астън Мартин
Себастиан Фетел закупи акции на Астън Мартин