НОВИНИ

В "Референдум": 53,4% не очакват да се състави правителство

референдум 534 очакват състави правителство
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
22:14, 20.04.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Общество
Слушай новината

След консултациите при президента и заявките на политическите партии очаквате ли да се състави правителство - това беше основният въпрос в "Референдум", с който "Алфа рисърч" тества обществените нагласи.

53,4% от участвалите в проучването не очакват да се състави правителство, а 45,2% са на противоположното мнение. Без мнение са 1,4%.

В случай, че ГЕРБ и "Има такъв народ" не успеят да съставят правителство, на коя от другите партии президентът трябва да връчи мандат?

Според 35,1% от участващите в допитването президентът трябва да връчи мандат на "Демократична България", за 25% - на БСП, според 12,7% - на "Изправи се! Мутри вън!", а за 6,4% от запитането - на ДПС.

След консултациите на президента Радев с шестте политически сили и в деня на връчването на първия мандат за правителство – ще има ли нов кабинет? Кой какво предлага и кого смята да подкрепи? Какви са политическите намерения и заявки? В дискусията в "Референдум" участваха политолозите Даниел Стефанов, Любомир Стефанов, Калоян Велчев и журналиста Мира Баджева.

Гледайте целия дебат в "Референдум"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
118 отбора участват в международния фестивал на хвърчилата в Китай
118 отбора участват в международния фестивал на хвърчилата в Китай
В София пускат тролей, изрисуван с български шевици
В София пускат тролей, изрисуван с български шевици