НОВИНИ

Валдас Дамбраускас: Искахме по-убедителна победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:50, 08.07.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели, че "орлите" са търсели и са заслужавали да постигнат по-убедителен успех срещу Шахтьор Солигосрск в първия мач между двата тима от квалификациите за Шампионската лига.

На стадион "Хювефарма Арена" в Разград "зелените" спечелиха с минималното 1:0 след гол на Каули Оливейра в добавеното време на мача, взимайки крехък аванс преди реванша.

След двубоя Дамбраускас похвали своите футболисти най-вече за проявеното търпение, но призна, че е липсвала малко повече прецизност в завършващата фаза.

"Знаехме, че ще е тежък мач. Шахтьор е много добре организиран отбор. На моменти не бяхме достатъчно прецизни. Това ни е първият официален мач. Ключовият момент бе да проявим търпение. Имаме играчи, които могат да направят разликата. Всеки един, който се появи на терена, показа защо е там. Искахме по-голяма победа. Заслужавахме го".

Литовецът също така сподели, че отборът все още не се намира на 100%, но очаква скоро това ниво да бъде достигнато.

"От това, което видях, те бяха приготвили дребни изненади, но ние бяхме подготвени. Имахме доста по-добри атаки, те обаче бяха много добре позиционирани в отбрана и това не ни позволи да отправим опасни удари. Направихме доста промени. Ние сме достатъчно добре подготвени. Не мога да кажа, че сме на 100%, но мисля, че с напредването на мачовете ще достигнем това ниво."

Накрая Валдас Дамбраускас призова своите играчи да запазят фокуса, защото тепърва предстои старта на новия шампионат у нас.

"Тепърва ще става трудно за нас - ще трябва да редим мачове в шампионата, и тези в Европа. Ние сме хора и знаем, че понякога има отпускане. Най-важното е да запазим фокуса си. Този сезон направихме някои кадрови промени. Искаме да постигаме още успехи и да развиваме Лудогорец."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и дъждовно време следобед
Облачно и дъждовно време следобед
Започна Седмицата на модата в Париж
Започна Седмицата на модата в Париж