НОВИНИ

Валежи и захлаждане през новата седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 13.10.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Времето
Слушай новината

И тази сутрин в по-голямата част от страната беше твърде хладно, с минимални температури от 3 до 7 градуса, съществено по-високи на морския бряг и необичайно високи за сезона в планините – на Мусала, плюс 4 градуса.

Днес ще се задържи предимно слънчево, със слаб вятър и максимални температури малко по-високи, в сравнение с вчера, от 24 до 29 градуса, в София - около 25 градуса, по Черноморието - между 21 и 23 градуса.

Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще бъде и в съботния ден. Максималните температури ще останат почти без промяна - между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, на морския бряг - между 20 и 23 градуса.

Ще духа слаб, по Черноморието - умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 20 - 21 градуса.

Много добри условия и за туризъм, и за разходка в планините утре. Ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от запад-югозапад и максимални температури по най-високите върхове от 7 до 12 градуса.

Слънчево ще остане и утре в Югоизточна Европа, включително и на Балканите. В много райони в останалата част от континента ще бъде с валежи, на места значителни, а на Скандинавския полуостров ще вали предимно от сняг.

И в неделя ще се задържи предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. Още през нощта срещу понеделник ще започнат валежи, първо в северозападните райони, а през следващите дни – в почти цялата страна. Ще бъде много ветровито, а температурите рязко и съществено ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите на Хебър потеглиха за участието си в турнира за Суперкупата на България
Волейболистите на Хебър потеглиха за участието си в турнира за Суперкупата на България
14 задържани за престъпна схема с износ на луксозни автомобили
14 задържани за престъпна схема с износ на луксозни автомобили