НОВИНИ

Валежи, вятър и условия за градушки

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 25.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Времето
Слушай новината

Днес преди обяд ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността над западните райони и на изолирани места ще превали и прегърми. Около и след обяд с проникването на относително хладен въздух на повече места в северозападната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, в отделни райони значителни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки.

На югоизток ще остане предимно слънчево. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен, преди обяд североизточен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26 - 28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - значителни по количество и гръмотевични бури.

Ще духа умерен, предимно запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

В четвъртък студеният фронт ще достигне и източните райони. Главно в Южна и Източна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност; след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26° и 31°.

През следващите дни до края на седмицата преди обяд ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места, в петък в Източна, а през почивните дни, главно в Западна България, ще има краткотрайни превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите започват работа по актуализацията на бюджета
Депутатите започват работа по актуализацията на бюджета
Ръст на новозаразените: 1911 случая на COVID-19 за последното денонощие
Ръст на новозаразените: 1911 случая на COVID-19 за последното денонощие