НОВИНИ

Проектът "Четиримата пианисти" се завръща

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:56, 24.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

След четири години пауза проектът "Четиримата пианисти" се завръща. Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски отново излизат заедно на сцената. Концертът утре е част от София Съмър фест.

Четири пиана, джаз и класика под звездите. Проектът "Четиримата пианисти" отново приласкава меломаните. Срещата е утре вечер в София Съмър Фест.

"Нямаме търпение да се качим на сцената с четиримата пианисти. Ще изсвирим доста нова класическа музика в наши аранжименти. Така че ще бъде звездно", каза Живко Петров.

Виртуозите Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски имат активна музикална кариера и широко призната артистичност. В компанията на Димитър Семов - ударни и Димитър Карамфилов - контрабас, представят оригинални аранжименти на европейски и български музикални шедьоври.

"Не ги смесваме. Всеки от нас си държи собствен стил", каза Иван Янъков.

"Това, което излиза изпод пръстите на нас, басиста и барабибаниста - това е достъпна музика. Няма предразсъдъци, има мелодия, хубава хармония и ритъм - така че е удоволствие и наслада за сетивата", каза Ангел Заберски.

Има и филмови изненади - с "Любимец 13" и Междузвездни войни". А следващата среща с публиката е на 31 август на "Аполония".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина барабанистът на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс
Почина барабанистът на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс
Надраскаха с нацистки символи оградата на Софийската синагога
Надраскаха с нацистки символи оградата на Софийската синагога