НОВИНИ

Васил Божиков пред БНТ: Лудогорец има по-добрите шансове да спечели срещу Спартак Търнава, но няма да им е лесно

Двубоят от груповата фаза на Лигата на конференциите е тази вечер от 22:00 часа българско време на стадион "Антон Малатински"

васил божиков бнт лудогорец добрите шансове спечели спартак търнава лесно
bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 30.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Васил Божиков даде специално интервю пред БНТ, в което сподели очакванията си за предстоящия двубой между Лудогорец и словашкия Спартак Търнава от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Самият Божиков натрупа сериозен опит по терените в Словакия, където в продължение на пет сезона игра за състава на Слован Братислава, с който спечели четири поредни титли на страната, като на два пъти триумфира и в турнира за Купата.

Централният бранител, който спря с футбола миналото лято, сподели, че за него Лудогорец е фаворит в предстоящия двубой на стадион "Антон Малатински", но успехът за "орлите" със сигурност няма да дойде така лесно, както в първата среща между двата тима в Разград през септември, когато родният тим се наложи с 4:0.

"В първия двубой Лудогорец игра отлично и смятам, че и сега има по-добрите шансове да спечели мача, но няма да им е толкова лесно. Двубоят за Лудогорец е в графата "задължителни 3 точки". Очаквам и двата отбора да играят по-директен футбол", коментира Васил Божиков.

"В Спартак обичат да залагат на единоборствата и да създават провокации. Те ни бяха един от основните конкуренти в Словакия. Имат много приятен стадион, очаква се да има и много хора по трибуните", допълни 35-годишният бивш национал, който в своята кариера записа 38 мача за представителния тим на България, в 8 от които дори изведе "лъвовете" и като капитан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентина няма да се присъедини към БРИКС, съобщи бъдещият ѝ външен министър
Аржентина няма да се присъедини към БРИКС, съобщи бъдещият ѝ външен министър
"Оглушителна какафония от счупени климатични рекорди" - как започна срещата на ООН в Дубай?
"Оглушителна какафония от счупени климатични рекорди" - как започна срещата на ООН в Дубай?