НОВИНИ

Васил Терзиев не е нарушил законодателството и е спазил изискванията, твърдят от екипа му

живо васил терзиев коментар актуални теми
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 22.12.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на София Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление. Това се казва в позиция, изпратена от екипа на Терзиев във връзка с постъпил сигнал срещу него.

Предстои Общинската избирателна комисия да се произнесе по казуса.

Сигналът е за вероятна несъвместимост на кметската длъжност на Васил Терзиев заради дяловото му участие във фирма “Мадж.ио” ООД. Той е внесен в ОИК от Радио и Телевизия "Истина и свобода", поясняват от пресцентъра на Столична община.

От екипа на Терзиев изявяват готовност да окажат пълно съдействие на институциите за изясняване на фактите и обстоятелствата.

"Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 г., Васил Терзиев излиза от миноритарното си участие в дружеството, в което не е изпълнявал управленска функция, с договор за прехвърляне на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев фактически престава да бъде собственик.

Отговорност на дружеството, от което той излиза месец преди встъпването си в длъжност, е да отрази промените в Търговския регистър.

Жалбата е неоснователна, защото действието на договора за прехвърляне на дялове настъпва с постигането на съгласие, а според Закона за търговския регистър вписването на променените обстоятелства има само оповестително и защитно действие", се посочва в позицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха на "Лесово"
Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха на "Лесово"
Реал Мадрид се справи и с Партизан в Евролигата
Реал Мадрид се справи и с Партизан в Евролигата