НОВИНИ

Възрастни хора дариха пенсия и великденска добавка в помощ на медиците

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 06.04.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

80-годишна жена от разградското село Печеница дари цялата си пенсия на болницата в Исперих, а възрастен мъж от Свищов предостави великденската си добавка, за да подпомогне работата на медиците в града. Историите развълнуваха стотици, но най-вече хората, които са борят на първа линия със заразата.

80-годишната Надие Мехмед цял живот е работила на полето и след дългите години усилен труд получава 250 лв, като разходите й за лекарства надхвърлят половината от тази сума. Този месец обаче решила да дари всичките си пари на болницата в Исперих, за да подпомогне медиците в тежката борба с коронавируса.

Зейти Мехмед, син на баба Надие: Просто като разбра за болестта постоянно приказваме и като разбра че докторът има рожден ден и ние се бяха наканили една торта да му приготвим тука и тя вика аз ще си даря една пенсия на болницата не като подарък за доктора, а като дарение за болницата.

80-годишната Надие Мехмед от ceлo Пeчeницa рaзвълнувa c жecтa cи цeлия пeрcoнaл нa болницата в Исперих.

Благодариха й в социалните мрежи: "Душитe ни ca бoгaти. Cлучaитe, в кoитo мaлкoтo oзнaчaвa нaиcтинa мнoгo" , казнат лекарите и пожелават на баба Надие да бъде здрaвa, дa зaпaзи cвoятa вярa в дoбрoтo и дa я прeдaвa нa другитe oкoлo нeя!

Д-р Абдулах Заргар: Един плик изпрати и написала това е цялата ми пенсия искам да я даря. Аз по много деликатен начин се опитах да й кажа, че има хора, които даряват по 20- 30 лв, можете и по-малко, но тя каза, не аз това нещо съм ги отделила.

За да помогне в борбата с коронавируса своята великденска добавка към пенсията от 355 лв, дари 71- годишният Цветан Атанасов от Свищов.

Цветан Атанасов: Когато министър-председателя обяви, че и тази година ще има великденска добавка, спонтанно реших тази добавка да я даря на общината.

Сумата е 40 лв., които отиват за подпомагане на болницата в града.

Цветан Атанасов: Аз предполагам, че в този труден момент тя има нужда от средства и то много средства, за да може да справи с профилактиката и с тежките моменти, които настъпиха. Моето дарение е съвсем незначително, но беше от сърце.

Жестът на възрастните хора развълнува стотици, а те самите вярват, че примерът им ще бъде последван.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13-годишно момче има нужда от 1 млн. лв за животоспасяваща терапия
13-годишно момче има нужда от 1 млн. лв за животоспасяваща терапия
Земеделски производители дават шанс на безработни за препитание
Земеделски производители дават шанс на безработни за препитание