НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: Искам да видя такъв отбор, какъвто видях през пролетния полусезон на миналата година

bnt avatar logo
от Димитър Русев
16:58, 08.01.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
венцеслав стефанов искам видя такъв отбор какъвто видях пролетния полусезон миналата година

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бe оптимистично настроен преди старта на подготовката, но заяви че трябва да се върне старият боен дух на "белите", за да се стигне до успехи. Той допълни, че не желае да мисли за ново участие на тима в Европа през класиране чрез втората осмица, защото "е хубаво да хванеш рибата и после да сложиш тигана".

"Искам да видя такъв отбор, какъвто видях през пролетния полусезон на миналата година. Основно трябва да се промени характерът на футболистите, да се върне старият боен дух, футболистите да мислят само за победа, да изпълняват тактическите указания на треньорите, да бъдат дисциплинирани.

Имайки предвид какво качество има в Славия, убеден съм, че пролетния дял ще бъде много по-успешен. Не бива да говорим предварително. Вероятно ще има още нови и вероятно с някои ще се разделим. Селекцията е процес, на който не можем да кажем стоп.
Дайте да си свършим работата, а после за европейското участие. Хубаво е да хванеш рибата и после да сложиш тигана. Иначе ще си останеш с тигана", каза Стефанов.

"Условията, които предлагат в Турция, са по-добри от това, което предлага България като цени. А като база и възможности за контроли, няма какво да коментираме", продължи президентът на Славия.


"Пожелавам повече късмет на нашия отбор през новата година. Днес започваме тренировки. Имаме трима нови футболисти. Имахме доста проблеми в центъра на отбраната и полузащитата с контузени играчи, като с Виячки например. Поради тази причина взехме млади играчи за центъра на терена. В атака разполагаме с доста опитни футболисти. По фланговете също.
Надявам се да бъдем на друго ниво през пролетния дял на шампионата. На 18-и заминаваме на лагер в Турция. Ще изиграем шест мача там", допълни Стефанов..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелецът от Ловеч бил пиян, не е прострелял жената нарочно
Стрелецът от Ловеч бил пиян, не е прострелял жената нарочно
Гърция въвежда 7-дневна карантина за влизащи в страната
Гърция въвежда 7-дневна карантина за влизащи в страната