НОВИНИ

Весела Лечева: Няма риск от спиране на проекта за стадиона на ЦСКА

весела лечева риск спиране проекта стадиона цска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 30.04.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Няма риск от спиране или забавяне на проекта за реконструкция на стадиона на футболния ЦСКА. В това увереи служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

"Преминахме всички необходими стъпки по отношение на създаване на дружеството, идейният проект на футболния клуб да бъде одобрен. Вече мога да кажа, че институциите, които трябва да го одобрят - Столична община, главният архитект на София, ще съдействат, така че първа копка съвсем скоро да бъде положена. Самият клуб представи на своя пресконференция бъдещето. Виждам, че се хареса идейният проект. Те казаха, че за самото строителство ще бъдат необходими близо 2 години. Съвсем скоро и ЦСКА ще има своето модерно съоръжение", коментира Лечева пред bTV.

"Аз смятам, че от тази гледна точка - това, което направихме ние като министерство, процесът е необратим. Тук вече могат да бъдат поздравени феновете с новото спортно съоръжение. Местните избори не крият риск проектът да бъде забавен или спрян. Той е изготвен на база съответните разпоредби и разрешения, които могат да се допуснат в "Борисовата градина", съгласувани са със съответните институции. Не виждам кой би спрял подобно нещо. Не вярвам и някой да саботира проекта. Държавата участва с 50% в дружеството, като апортира своите имоти на Българска армия. Оттук-нататък дружеството, което ще управлява този обект, другият инвеститор - футболен клуб ЦСКА, трябва да инвестира в строителството на това съоръжение, така че това е съвместният модел", каза още тя.

"Българските щанги изминаха един много дълъг път, изпълнен с вътрешни напрежения и противопоставяния. Отделихме им специално внимание, най-вече от загриженост към техните състезатели, треньори и специалисти, защото те са най-големите губещи. Има новоизбрано ръководство - вписано вече. Тепърва очакваме техните отчети и документи, които се изискват, когато се одобрява и подписва договор за бюджет", допълни Лечева.

"Ние направихме невъзможното за техните клубове и състезатели на европейските първенства. Поздравления за техните успехи. Показват наистина, че има потенциал в българските щанги и сме на прав път. Въпрос вече на процедура единствено, за да си получат всички заплатите. Федерацията трябва да подпише договора с министерството на младежта и спорта. Въпрос на време е - много скоро. Те ще получат за всички месеци своите средства, но ние сме за правилата и за това всеки да ги спазва. Мисля, че до края на месец май всичко ще бъде изчистено с тях", каза още спортният министър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доколко ефективен е регистърът на НАП за хазартно зависими лица?
Доколко ефективен е регистърът на НАП за хазартно зависими лица?
Храните продължават да поскъпват
Храните продължават да поскъпват