НОВИНИ

Ветровито време и валежи днес

ветровито време валежи
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 28.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Максималните температури ще са в широки граници - от 21° в западните до 29° в източните райони от страната.

Облачността ще се увеличава и след обяд ще превали слаб дъжд, първо на места в Западна, а до вечерта - и в Централна България. Вятърът ще бъде умерен, в източната половина от страната - временно силен от юг. През нощта облачността и в източните райони ще се увеличи, а валежите ще продължат.

На морския бряг ще бъде предимно слънчево. Привечер и през нощта и там ще се заоблачи. Максималните температури ще са около 24-25°. колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините облачността ще се увеличава. Около и след обяд на места в масивите в западната половина на страната ще има и валежи. В източните райони ще преобладава слънчево време.

Ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са едва 4-5°.

Във вторник ще духа умерен и силен северозападен вятър. Температурите в западните райони ще са с няколко градуса по-ниски, а в източните ще останат сравнително високи - в отделни райони все още до 30°. Валежи ще има на много места в цялата страна, но по-късно през деня ще спират.

В сряда ще остане ветровито с по-често значителна облачност. Вероятността за валежи е малка. Дневните температури и в Източна България ще се понижат.

В четвъртък вятърът постепенно ще отслабне, ще има повече слънце, дневните температури слабо ще се повишат.

В петък ще бъде предимно слънчево, а затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училище в Габрово преминава на онлайн обучение до 9 октомври заради учители с коронавирус
Училище в Габрово преминава на онлайн обучение до 9 октомври заради учители с коронавирус
ГЕРБ победи БСП и ДПС на частичните местни избори днес
ГЕРБ победи БСП и ДПС на частичните местни избори днес