НОВИНИ

Ветровито време в някои области на страната утре

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 27.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Потвърждават се очакванията за почти безоблачно време през почивните дни и температури, много по-високи от обичайните за края на месец март.

Днес максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 15° и 20°, в София – около 17°, по Черноморието - между 9° и 12°.

Валежите вече почти навсякъде спряха, а в следобедните часове облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, на места до слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър, в повечето райони от югоизток.

През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на отделни места, главно след полунощ, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 8°, а максималните - между 20° и 25°, в София – около 20°, по Черноморието- от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното.

Утре в много райони от Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен югозападен вятър, с пориви в областите с код жълто със скорост до около 80- 90 км/ч.

В планините ще духа силен, по билата - бурен югозападен вятър, температурите ще се повишават и валежите ще бъдат предимно от дъжд, само по най-високите части – от сняг, преди обяд в масивите от западната, а след обяд – в източната половина от страната.

В петък, през почивните дни и в понеделник ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават, по-съществено максималните.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС дава над 1,5 млрд. лв. за дофинансиране на Министерството на енергетиката
МС дава над 1,5 млрд. лв. за дофинансиране на Министерството на енергетиката
За 50-и юбилеен път раздават наградите "Икар"
За 50-и юбилеен път раздават наградите "Икар"