НОВИНИ

Везенков и Олимпиакос допуснаха поражение от Монако в Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:03, 10.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
везенков олимпиакос допуснаха поражение монако евролигата
Снимка: BC Olympiacos
Слушай новината

Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият клубен тим Олимпиакос допуснаха поражение с 60:64 при визитата си на френския Монако в среща от 18-ия кръг на Евролигата.

Двубоят в Княжеството бе изпълнен с грешки и от двете страни, но в крайна сметка домакините се оказаха по-стабилни в заключителните минути и това им помогна да стигнат до крайния успех.

Иначе срещата започна трудно за "монегаските", които в първата четвърт допускаха твърде много грешки и това помогна на гръцкия тим да завърши първите 10 минути с преднина от 20:8.

Силна игра на Майк Джеймс през втората част обаче върна надеждите играчите на Монако, които до почивката бяха намалили пасива си на само три пункта при 31:34.

В началото на второто полувреме пък пълният обрат бе факт и домакините поеха водачеството при 37:34, а до края срещата на няколко пъти премина през равенство в резултата, но във важните моменти френският тим допусна по-малко неточности и това осигури на Монако 12-та победа от началото на редовния сезон в Евролигата.

Майк Джеймс стана най-резултатен за победителите с 19 точки, Алфа Диало добави 16, а силно от пейката се включи Йоан Макунду, който завърши с 9 пункта.

За гостите от Олимпиакос пък българинът Александър Везенков приключи с едва 4 точки, а с най-висок актив за "червено-белите" завърши Алек Питърс, който вкара 12 пункта.

В класирането тази победа изкачи Монако на втората позиция с баланс 12-6, с какъвто е и лидерът Реал Мадрид. Загубата пък свали гръцкия тим на петото място, като Везенков и компания са с баланс 11-7.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете загина в катастрофа край Враца, стигна се до напрежение пред Спешния център
Дете загина в катастрофа край Враца, стигна се до напрежение пред Спешния център
Книгата на принц Хари може да нанесе много сериозни щети на монархията
Книгата на принц Хари може да нанесе много сериозни щети на монархията