НОВИНИ

Везенков резерва при страхотен обрат на Сакраменто като гост на Детройт

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:04, 10.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
везенков резерва страхотен обрат сакраменто гост детройт
Слушай новината

Българинът Александър Везенков остана неизползвана резерва при успеха на неговия Сакраменто Кингс със 131:110 като гост на Детройт Пистънс в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

За съжаление, това беше четвъртият случай в последните пет двубоя на "кралете", в който треньорът Майк Браун решава изобщо да не използва в ротацията си Спортист №1 на България за последните две години, въпреки че в последния мач Везенков се отчете с 11 точки при поражението от Ню Орлиънс Пеликанс.

В отсъствието на най-полезния състезател в Евролигата за изминалия сезон Сакраменто изигра една кошмарна първа четвърт в Детройт, в която гостите допуснаха за момент да изостанат с цели 20 точки при 27:47, а в крайна сметка частта приключи с 18 пункта аванс в полза на Пистънс - 47:29.

Отговорът на Кингс обаче бе повече от впечатляващ и още до почивката те не само стопиха напълно пасива си, а дори взеха преднина при 68:65.

"Кралете" започнаха много силно и през второто полувреме, като в хода на третата четвърт направиха опит да се откъснат в резултата, но баскетболистите на Детройт не се отказаха и направиха така, че заключителните 12 минути да започнат с аванс от само три точки в полза на гостите - 98:95.

В последната част Пистънс дори съумяха да стигнат до равенството при 101:101, но оттук нататък контролът бе изцяло на страната на играчите на Сакраменто, които в оставащото време направиха серия от 30:9 по пътя си към 22-ата победа от началото на кампанията.

Домантас Сабонис отново беше под пара за Кинс, като завърши с "трипъл-дабъл" - 37 точки, 10 борби и 13 асистенции, Кийгън Мъри добави 32 пункта, а Ди′Аарън Фокс приключи с 26.

От другата страна за Пистънс сръбският национал Богдан Богданович стана най-резултатен, след като вкара 26 точки.

В класирането Сакраменто Кингс остава на 5-о място в Западната конференция с баланс 22-14, докато Детройт Пистънс продължава все така да бъде с най-лошите показатели в НБА от началото на сезона и е на дъното на Изток с едва 3 успеха и 34 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Иванов: За пръв път играем пред такава публика, бъдещето е пред младите ни играчи
Владислав Иванов: За пръв път играем пред такава публика, бъдещето е пред младите ни играчи
СДВР: Зачестяват кражбите на коли, оставени със запален двигател
СДВР: Зачестяват кражбите на коли, оставени със запален двигател