НОВИНИ

Везенков с ключов принос за победа на Олимпиакос

Александър Везенков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 20.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпиакос победи Макаби Тел Авив с 90:73 точки в мач от 11-ия кръг в Евролигата. Александър Везенков изигра ключова роля за победата на своя тим, като записа 15 точки, 4 борби и 6 асистенции за 23:21 минути игра.

Възпитаниците на Йоргос Барцокас се възползваха от домакинското си предимство в Пирея и успяха да отбележат цели 35 точки в първата четвърт. Гостите от своя страна нямаха отговор на добрата игра на Везенков и компания и успяха да отбележат едва 8 точки. През втората част израелският тим заигра по-добре и спечели частта с 18:16, за да се оттегли с пасив от 15 точки на почивката при резултат 51:26.

След паузата гръцкият тим увеличи преднината си до рекордните в срещата 28 пункта при резултат 71:43. В заключителните 10 минути гостите бяха по-резултатни, но това им помогна само и единствено да погасят пасива си до 17 точки и да оформят крайния резултат - 90:73.

Единствените по-резултатни от българския национал на паркета бяха съотборниците му Костас Слукас с 18 точки и Тайлър Дорси със 17 пункта.

Олимпиакос заема 5-ата позиция в класирането с актив от 7 победи и 4 загуби. Същия актив има и Макаби Тел Авив, който е позиция по-надолу в таблицата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпълнителният директор на болница "Лозенец" е приет в болница "Света Анна"
Изпълнителният директор на болница "Лозенец" е приет в болница "Света Анна"
Кои са окончателните имена на депутатите в 47-ия парламент?
Кои са окончателните имена на депутатите в 47-ия парламент?