НОВИНИ

Виктория с жест към баща си в първата си репетиция за Евровизия

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:36, 11.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Култура
Слушай новината

Българският представител на Евровизия Виктория с емоционална първа репетиция на голямата сцена на конкурса в Ротердам.

Сцената е претворена като вътрешния свят на Виктория. Под звездното небе тя е сама на ръба на скалата сред океана от емоции със снимката от миналото - на малката Виктория и нейния баща.

"Много исках просто да го зарадвам и с това показвам, че наистина хората трябва да ценят повече семействата си, близките си, да ги обичаме да им показваме любовта си всеки ден, защото животът е кратък. Когато излязох на тази сцена, забравих за всичко и се почувствах все едно съм си вкъщи", каза български представител на "Евровизия" 2021 Виктория Георгиева.

"Да бъдеш уязвим на сцената е ключов елемент. Това искаме да предадем на публиката с песента. Показваме и силата, която Виктория има, изправяйки се. Затова тя първоначално е на земята", каза сценичният режисьор на България Марвин Дитман.

"Пясъкът, който пада отгоре, е универсален символ на отминаващото време. А когато времето спре - целият свят се променя. Това е прекрасен начин да се изрази нейната вътрешна борба и осъзнаването, че има надежда в края на пътя", каза Дан Шиптън, сценичен режисьор на България.

А по пътя към сцената в Ротердам има стриктни правила - коронавирусът промени и песенния конкурс.

"На всеки 48 часа всеки, който влиза в тази зала, се тества за коронавирус. А защо решиха да организират все пак конкурса - причината е, че това се възприема като един голям тест за културния живот на цяла Европа", каза ръководителят на българската делегация на "Евровизия" 2021 Йоана Левиева-Сойър.

Публика на концертите също ще има, но само при 20% от капацитета на залата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ни интензивни следобедни валежи в следващите дни
Очакват ни интензивни следобедни валежи в следващите дни
Кралица Елизабет II откри сесията на парламента
Кралица Елизабет II откри сесията на парламента