НОВИНИ

Волейболистката Борислава Съйкова: Всичко в Марица Пд е на много високо ниво

волейболистката борислава съйкова всичко марица високо ниво
Снимка: ВК Марица Пд
bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 20.10.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно от новите попълнения на волейболните шампионки от Марица (Пловдив) Борислава Съйкова заяви, че се чувства много добре в новия си тим и всичко в клуба е на високо ниво. Тя даде интервю пред клубния сайт, в което сподели очакванията си за новия сезон и първите си впечатления от Марица. Съйкова се присъедини преди дни към "жълто-сините", след като имаше дълго лято с националния отбор на България, с който достигна до четвъртфинал на европейското първенство и участва в олимпийската квалификация. През миналия сезон волейболистката игра в румънския Арджеш (Питещи), а преди това е носила екипа на още един румънски тим – Белор (Галац). В България Съйкова е защитавала цветовете на ЦСКА (София).

– Боби, заради ангажиментите ти с националния отбор се присъедини към отбора преди дни. Как се чувстваш и какви са първите ти впечатления за клуба?

– Чувствам се много добре. С повечето момичета бяхме в националния отбор през лятото, а с другите сме били и преди в националния отбор. Всички се познаваме и подготовката тече много добре.

– Какви са очакванията за Шампионска лига? Ти ще направиш и официален дебют в най-силния клубен турнир в света.

– Групата ни е доста силна, но ние ще работим много и ще се борим. Очаквам да се представим много добре в срещите срещу унгарския Вашаш Обуда (Будапеща). Няма някакво вълнение преди дебюта ми в Шампионска лига и съм спокойна.

– Очакванията за новия сезон в българското първенство са за нова титла, но кои според теб ще бъдат конкурентите?

– Мисля, че няма да имаме проблем да станем отново шампиони. Може би ЦСКА и Левски (София) ще се опитат да се противопоставят.

– Изкара много дълго и продължително лято с националния отбор. Достигнахте четвъртфинал на Европейско и играхте и в олимпийската квалификация. Какви бяха емоциите и как премина лятото с националния отбор?

– Беше тежко лято за нас, защото изиграхме много мачове. Емоциите бяха положителни, защото с този млад отбор успяхме да се класираме за четвъртфинал на Европейското. Въпреки младостта обаче ние бяхме много сплотени и може би заради това успяхме.

– Как виждаш условията в Марица и базата на клуба?

– Всичко е на много високо ниво. Марица се стреми да стига големите отбори като Екзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и ВакъфБанк (Истанбул) и мисля, че успява да го прави. Като организация всичко е на много високо ниво и се чувствам перфектно.

– Какво ще си пожелаеш за новия сезон?

– Пожелавам си първо да сме здрави всички, да спечелим титла и купата и повече победи в Шампионска лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарецът Стан Вавринка приключи участието си на тенис турнира в Стокхолм
Швейцарецът Стан Вавринка приключи участието си на тенис турнира в Стокхолм
Ед Шийрън с концерт в София през 2024 г.
Ед Шийрън с концерт в София през 2024 г.