НОВИНИ

Вратар на Северна Ирландия аут за мача срещу България през октомври

Стражът пропусна и първите две срещи на тима от Лигата на нациите

Вратар на Северна Ирландия аут за мача срещу България през октомври
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:46, 12.09.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят Конър Хазард отпадна от октомврийските мачове на Северна Ирландия в турнира на УЕФА Лига на Нациите, съобщиха от местната футболна асоциация (ИФА). Причината е, че той е претърпял операция на глезена и ще бъде извън терена в следващите поне 12 седмици.

26-годишният вратар не попадна в сметките на националния селекционер на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл и за изминалите мачове в началото на септември срещу Люксембург и България, след като се контузи в мача на клубния си отбор Плимут срещу Стоук Сити в английската Лига Чемпиъншип.

Хазард беше разглеждан като първа опция за октомври, когато Северна Ирландия гостува на Беларус в Унгария на 12-и октомври и три дни по-късно приема България. От една страна той стана титуляр в Плимут и в първите четири мача игра пълни 90 минути, а от друга основният човек под рамката на Северна Ирландия Бейли Пийкок-Фаръл беше сериозно критикуван заради неубедителните изяви, включително грешката при гола на България, реализиран от Кирил Десподов. Мачът на 8-и септември на стадион "Христо Ботев" в Пловдив завърши при резултат 1:0 за българския тим.

Майкъл О'Нийл пък е ограничен в избора си за този специфичен пост, тъй като и третият му вратар Люк Саутууд не е особено използван в клуба си Болтън Уондърърс. Като потенциални опции се разглеждат Джош Кларк от втория отбор на Селтик и Пиърс Чарлс от Шефилд Уензди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе отказва да преговоря с ПСЖ
Килиан Мбапе отказва да преговоря с ПСЖ