НОВИНИ

Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов: Сигурен съм, че утре ще излезем победители

ЦСКА София играе утре с ЦСКА 1948 бараж за място в Лига на конференциите.

вратарят цска димитър евтимов сигурен съм излезем победители
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:13, 30.05.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов призова съотборниците си да мислят единствено за предстоящия бараж срещу ЦСКА 1948, а не за предстоящата си лятна ваканция.

Двубоят за място в Лига на конференциите е утре от 20 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Ти си професионален футболист и играеш за ЦСКА. Почивки, такива глупости, въобще не трябва да ти минават през главата. Ако някой мисли за ваканция в такъв момент, е много жалко. На теб ти плащат за да си професионален футболист в ЦСКА. Всичко останало е на заден план", каза Евтимов на пресконференцията преди мача.

Евтимов ще бъде титулярен вратар в мача заради наказанието на Густаво Бусато след червения картон от мача срещу Черно море.

“Предстои ни изключително важен мач, трябва да се върнем на победния път, защото сезонът не се разви по плана, който искахме. Сами влязохме в тази ситуация и сами трябва да излезем. Трябва да покажем това лице, което ЦСКА трябва да показвам във всеки мач. Когато треньорът има нужда от мен винаги съм бил на линия, дори и да не съм играл редовно. Утрешният мач е финален за сезона, но не съм на 19-20 години да се притеснявам от такива неща. Сигурен съм, че утре ще излезем победители. Момчетата са настроени позитивно и трябва да свършим работата", коментира Димитър Евтимов.

"Надявам се да остана другия сезон. Дори и напускащите нямат право да излязат без мотивация, защото освен за фланелката на ЦСКА, те играят и за своето име и е важно в тяхната визитка да пише, че са се класирали за Европа. Винаги съм готов за дузпи, но мисля, че ще си свършим работата в редовното време и няма да се стига до дузпи. Този мач е една идея по-труден психологически, но ако покажем нашето лице, няма да имаме никакъв проблем утре", каза Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 30.05.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 30.05.2024 г., 12:20 ч.
Община Пловдив настоява за повече контрол на пътя след тежката катастрофа с джип
Община Пловдив настоява за повече контрол на пътя след тежката катастрофа с джип