НОВИНИ

Временно захлаждане и валежи от дъжд този следобед и утре

временно захлаждане валежи дъжд следобед
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 21.03.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури в по-голямата част от страната днес ще достигнат 15 - 20°, в източните райони и на морския бряг, където със слаб до умерен североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух - от 9° до 13°. Ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат цялата страна.

Утре предупреждение за значителни количества е в сила в областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, София-област, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

През деня валежите ще отслабват и спират, най-късно по Черноморието. Ще бъде ветровито и съществено по-хладно с максимални температури от 9° на североизток до 15° на югозапад.

В планините ще бъде много ветровито, с умерен, по билата - временно силен вятър с посока от север-североизток. Ще бъде облачно и с валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра.

Силен вятър и валежи ще има не само у нас, а почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните райони, където облачността ще намалее. Очаква се и захлаждане, по-съществено в северната половина от полуострова. Причината - студен атмосферен фронт.

В четвъртък ще превалява все още в Източна България, но през деня облачността навсякъде ще намалее и през следващите дни ще преобладава слънчево време с повече облаци и локални превалявания в събота.

След временно понижение, температурите отново ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Буенос Айрес полудяха по Меси
В Буенос Айрес полудяха по Меси
Макрон ще даде първото си интервю след двата вота на недоверие
Макрон ще даде първото си интервю след двата вота на недоверие