НОВИНИ

Яник Синер и Карлос Алкарас влизат в гореща битка в непредсказуем полуфинал на "Ролан Гарос"

Претендентите за титлата се изправят един срещу друг на полуфиналите в Париж. И двамата гонят първи финал в меката на червените кортове.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:55, 07.06.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
яник синер карлос алкарас гореща битка непредсказуем полуфинал ролан гарос
Слушай новината

Те са само на 21 и 22 години, но вече са сред зездите на световния тенис. Карлос Алкарас и Яник Синер се изправят един срещу друг този петък на полуфинала на Ролан Гарос в мач, който обещава да бъде истинска битка.

И двамата играчи изиграха перфектно картите си, за да достигнат до предпоследния етап на кортовете до Порт д'Отьой в Париж.

Третият в класацията на ATP испанец, който пристигна с болежки в дясната ръка от началото на сезона, загуби само един сет и отново е на полуфинал, както миналата година. Тогава обаче Новак Джокович прекъсна победната му серия, за да триумфира след това с трофея.

„Всичко, което прави, го прави перфектно. Начинът, по който удря топката, е невероятен. Начинът, по който се движи, е наистина, наистина много добър. Той те тласка до краен предел във всяка топка, във всяка точка. Мисля, че е най-трудното нещо да се изправиш срещу Яник. В същото време обичам това. Обичам този вид мачове. Обичам този вид предизвикателство. Мисля, че той е най-добрият играч в света в момента", заяви Алкарас за съперника си на полуфиналите.

От своя страна италианецът, който страдаше от контузия през май, също отстъпи само един сет до тук в мача с представителя на домакините Корентен Муте на осминафиналите, след това преодоля Григор Димитров, за да се класира за първия си полуфинал на "Ролан Гарос".

„Дойдох тук с някои съмнения относно физическото ми състояние, но тялото ми изглежда по-силно и по-силно от ден на ден. Щастлив съм, че имам шанс да играя тук", каза Синер, който ще завърши пребиването си във френската столица като номер 1 в света.

И двамата топиграчи са готови да се изправят един срещу друг за девети път, като до момента всеки от тях е записал по 4 победи. Това обаче ще бъде едва втората им среща на клей. В първата италианецът се наложи над настоящия си съперник във финалния мач в Умаг (Хърватия) през 2022 г. И двамата са устремени към достигането до първи финал в меката на червените кортове "Ролан Гарос".

Алкарас се стреми да подобри постиженията си на "Ролан Гарос", след като достигна третия кръг, четвъртфиналите и полуфиналите в трите си предишни участия. Испанецът спечели и последната си среща със Синер с 1:6, 6:3, 6:2 по пътя към втората си поредна титла в Индиън Уелс тази година.

Полуфиналът между Яник Синер и Карлос Алкарас е днес от 15:30 часа българско време на корт "Филип Шатрие". Предстои една истинска гореща битка в непредсказуем полуфинал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": ГЕРБ-СДС води с над 10%, оспорвана битка за второто място
"Галъп": ГЕРБ-СДС води с над 10%, оспорвана битка за второто място
Непоказвани кадри на Джон Ленън и Йоко Оно се появиха в нов клип на "Бийтълс"
Непоказвани кадри на Джон Ленън и Йоко Оно се появиха в нов клип на "Бийтълс"