НОВИНИ

Ювентус прекъсна негативната си серия и временно се настани на 2-о място, Аталанта също влезе в топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:52, 03.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
ювентус прекъсна негативната серия временно настани аталанта също влезе топ
Слушай новината

Отборът на Ювентус се завърна към победите, след като спечели с 2:1 при домакинството си на Лече в среща от междинния 33-и кръг на Серия "А".

Успехът бе първи за "бианконерите" във всички турнири от 13 април насам, но той изобщо не дойде лесно за момчетата на Макс Алегри, които можеха да изостават след само три минути игра, ако системата ВАР не бе отменила попадение на Асан Сисей заради засада.

Четвърт час след началото на двубоя пък Леандро Паредес даде преднина на "Старата госпожа" след отлично изпълнение на пряк свободен удар.

Сисей изравни от дузпа за гостите в 37-а минута, но само четири по-късно Душан Влахович донесе трите точки на "бианконерите", вкарвайки своето първо попадение в Серия "А" след суша от цели 773 минути.

Успехът помогна на Ювентус временно да излезе на 2-о място с 63 точки преди мача на Лацио тази вечер срещу Сасуоло, докато Лече заема 16-а позиция с 31 пункта.

По същото време в Бергамо Аталанта стигна до много важен успех в битката си за място в зона Шампионска лига, след като надигра с 3:2 състава на Специя.

Гостите, които са замесени в битката за оцеляване, откриха резултата в 18-а минута чрез Емануел Гиаси, но ще до почивката "бергамаските" изравниха благодарение на Матей Де Роон.

Още в началото на втората част момчетата на Джан Пиеро Гасперини стигнаха и до пълния обрат след попадение на Давиде Дзапакоста в 48-а минута, а шест по-късно и Луис Муриел беше точен за домакините, правейки резултата 3:1.

Крайното 3:2 в срещата оформи бившият играч на Черно море и Левски Мехди Бурабия, който се разписа в 64-а минута.

В класирането победата изкачи Аталанта на 4-о място с 58 точки с една пред отборите на Интер, Милан и Рома, които играят по-късно тази вечер. Специя пък остава на 17-а позиция с 27 пункта, като само по-добрата голова разлика задържа момчетата на Леонардо Семпличи над зоната на изпадащите за сметка на Верона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат разкриване на ТЕЛК-ове във всички държавни и общински болници
Предлагат разкриване на ТЕЛК-ове във всички държавни и общински болници
Традиции в Обединеното кралство: Коронациите на Елизабет II и Чарлз III
Традиции в Обединеното кралство: Коронациите на Елизабет II и Чарлз III