НОВИНИ

Ювентус срази Наполи у дома и временно оглави класирането в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:42, 08.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
ювентус срази наполи дома временно оглави класирането серия
Снимка: БТА
Слушай новината

Ювентус временно се върна на върха в класирането на италианската Серия "А" след минимален домакински успех с 1:0 срещу шампиона Наполи в дербито, което постави началото на 15-ия кръг в италианското първенство.

В Торино двата отбора изиграха равностойна първа част, в която атаки не липсваха и към двете врати, но определено по-опасните ситуации бяха в полза на гостите.

Хвича Кварацхелия обаче пропусна да отбележи от изгодна позиция, а малко по-късно удар на Джовани Ди Лоренцо отблизо беше отразен от вратаря на домакините Войчех Шчесни.

"Старата госпожа" пък дочака своя момент в началото на второто полувреме, когато в 51-ата минута Федерико Гати се възползва от центриране на Андреа Камбиазо и с глава реализира единственото попадение в двубоя.

Гостите от Неапол все пак стигнаха до изравнителен гол двайсетина минути преди края на редовното време чрез Виктор Осимен, който се възползва от грешка на стража Шчесни, но за късмет на "бианконерите" нигерийският нападател се оказа в положение на засада и така резултатът остана непроменен.

В крайна сметка Юве съхрани аванса си и така записа 11-ия си успех от началото на кампанията в Серия "А", след който футболистите на Макс Алегри вече имат 36 точки в актива си и отново излязоха с една пред Интер, който в утрешния ден посреща Удинезе.

Наполи пък допусна третото си поредно поражение във всички турнири, след което "партенопеите" остават на 5-ата позиция в шампионата с 24 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 у нас: 164 са новите случаи за последното денонощие
COVID-19 у нас: 164 са новите случаи за последното денонощие
Как арката "Светлината в нас" разбуни обществото
Как арката "Светлината в нас" разбуни обществото