Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Зъболекар влезе в класната стая, за да предаде опита си на ученици

от БНТ
21:21, 17.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Млад зъболекар от Благоевград влезе в класната стая, за да преподава на ученици. В едно от училищата в града вече има специална паралелка за асистенти на стоматолози.

Доктор Стефан Зашев е един от малкото дентални специалисти не само в Благоевград, но и в цялата страна, които избират освен да лекуват зъбите на хората, също и да влязат в класната стая, за да преподават.

"Първоначално тръгна като услуга на приятел, дойде тук и ми каза може ли да вземеш един час на седмица, и аз се съгласих", каза стоматологът.

Специалистът преподава на деветокласниците от новата паралелка за "Асистент лекари по дентална медицина“ в Професионалната гимназия по текстил в Благоевград.

Д-р Зашев случайно е разбрал, че има такава паралелка. Едно от най-важните неща, които трябва да запомнят децата, според него, е доброто отношение към всеки един пациент.

"Първото е да бъдат абсолютно лоялни към пациента. Трябва да разберат, че всъщност пациентът е там горе, а ти долу, защото в България е обратното. Второто е, те да бъдат честни към пациента. Третото нещо, дори и да не могат да станат асистенти, да се наслаждават от другата избрана професия", заяви д-р Зашев.

Въпреки че е едва в началото на обучението, стоматологът се надява в следващите четири години, докато децата завършат, да заобичат неговата професия и в бъдеще да работи с някои от тях.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
През нощта ще превали в планините, от утре - ще се затопли
През нощта ще превали в планините, от утре - ще се затопли
"Медии и истина" - проведе се ежегодната световна среща на българските медии
"Медии и истина" - проведе се ежегодната световна среща на българските медии